Varde støtter veteranfilm - skal nedbryde tabu
Foto: Morten Stricker, Midtjyske Medier, Ritzau Scanpix

Varde støtter veteranfilm - skal nedbryde tabu

En film om op- og nedturene i forbindelse med udsendelse er støttet af Varde Kommune og skal blandt andet vises til medarbejdere, der er i kontakt med soldaterne og pårørende.

VARDE: I denne uge var der premiere på dokumentarfilmen Hjemmefronten II. Den handler om at komme hjem som veteran og sætter fokus på, hvordan soldaters hjemkomst som veteraner kan påvirke forholdene til familie og venner.

Projektet er støttet med 140.000 kr. af Varde Kommune, der har fire militære myndigheder fordelt på tre garnisoner: Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne, Hjemmeværnsskolen i Nymindegablejren samt Efterretningsregimentet og Hærens Sergentskole på Varde Kaserne. Ifølge Varde er 1,4 pct. af kommunens befolkning veteraner.

For Vardes borgmester, Erik Buhl (V), er filmen også vigtig, fordi samfundet skal sætte fokus på emnet.

- I Varde Kommune har vi tre garnisoner, og en stor del af borgerne er veteraner eller pårørende til en soldat, der har været udsendt. Derfor gør vi i kommunen meget ud af at støtte soldaterne og deres familier. Blandt andet har vi en døgnåben hotline for veteraner og pårørende, og vi tilbyder familiebehandling til børn, der er i sorg og krise. Det skylder vi dem som samfund, siger han.

I filmen hører man både de pårørende og veteranerne fortælle om de op- og nedture, man kan møde, når en soldat vender hjem. Filmen skal blandt andet vises til pædagoger, socialrådgivere og andre, der kan møde personer med ptsd i deres hverv.

- Vi kommer til at bruge filmen aktivt i det arbejde, vi i forvejen gør med at klæde vores medarbejdere på, så de ved, hvad det vil sige at være udsendt og at være veteran, og hvordan man bedst hjælper en veteran, siger veteran- og pårørendekonsulent i kommunen Sara Møller Olesen til DR.

Trygfonden har støttet projektet med 836.000 kr., og filmen er produceret for foreningen Familienetværket, som er et netværk for pårørende til veteraner og soldater. Den har været vist i flere af landets garnisonsbyer og er opfølger til den første Hjemmefronten, der handlede om de pårørende til en udsendt. 

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev