Varmefølsom sensor giver fordel til cyklister

KORT NYT21. OKT 2019 10.15

Inspireret af de 'grønne bølger' i Danmark har Sola Kommune, der ligger i udkanten af Stavanger i Norge, valgt at indsætte deres egen grønne cykelfordel - 'den grønne hale'. Modsat i Danmark, hvor den grønne bølge er tidsbestemt og følger myldretidstrafikken, bliver den grønne hale i Sola styret af en varmefølsom sensor, der registrerer bevægelser fra cyklister. Det skriver Ingeniøren. 

Sensoren står i siden af vejen og registrerer cyklister, hvorefter der bliver grønt længere fremme ved krydset. På stien frem mod krydset er der grønne lys, der bliver slukket et efter et bagfra. Hvis lysene på stien bliver slukket foran cyklisten, betyder det, at man ikke vil nå at komme over for grønt. 

Signalsystemet koster 1,5 mio. norske kr. - knap 1,1 mio. danske kr. - og passer bedst på landet, hvor der er færre bilister og cyklister. Krydset i Sola ligger ved en rundkørsel, hvorfor en anden sensor vil overtrumfe den grønne hale, hvis bilkøen kommer til at strækker sig helt tilbage til rundkørslen, skriver Ingeniøren. 

esl

Se flere stillinger
Nyhedsbrev