Netto får fortsat nej til ny butik i Farsø

KORT NYT10. OKT 2019 8.07

VESTHIMMERLAND: Nej til Netto. Men ja til Aldi og de andre virksomheder i nærheden. Sådan ser mulighederne fortsat ud i det omdiskuterede område i Farsø, hvor dagligvarebutikken Netto indtil for nylig regnede med at kunne åbne et supermarked. Det tillod kommunens lokalplan fra gammel tid nemlig, men i nutiden vil byens handelsfolk og to tredjedele af byrådet hellere samle handlen ved rådhuscentret, skriver Nordjyske.

Og det fik byrådets flertal til at forbyde projektet. Det skete med et såkaldt paragraf 14-forbud før sommerferien. Og igen i august, efter at man havde opdaget en fejl i sagsbehandlingen. Teknik- og miljøudvalget havde forbuddet mod Nettobutikken til afpudsning på sit seneste møde. Resultatet blev groft sagt, at man vekslede ét stort forbud i området til fire små, kan man sige.

Forbuddet kommer ikke til at gælde hele lokalplanens område alligevel, men kun de fire matrikler, der var aktuelle for Netto som køber og grundejerne som sælgere. De to naboer, der havde en aftale med Netto om at købe grunde til butikken, har varslet, at de sender klager til Planklagenævnet over byrådets forbud. Blandt andet fordi en tidsfrist ikke er blevet overholdt. Og får de ikke medhold i klagen, vil i hvert fald det ene hold ejere lægge sag an, har ægteparret, som ejer det meste af jorden, fortalt.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt