Borgere på Frederiksberg rammer plet i skraldespanden

KORT NYT9. OKT 2019 14.04

FREDERIKSBERG: Affald og cigaretskod lander i højere grad i skraldespanden i stedet for på gaden i Frederiksberg Kommune. Det viser kommunens årlige affaldsmåling, hvor resultatet taler ind i en god udvikling med et fald på 21 pct. i forhold til sidste år. Det skriver TV2 Lorry.

Frederiksberg Kommune arbejder efter den såkaldte 'broken window-teori', der går ud på at affald avler affald – og det vil sige, at skrald oftere bliver smidt dér, hvor der i forvejen er skrald. Og borgerne er ifølge borgmesteren også med til at bidrage til den gode udvikling. I år viser målingen også, at mængden af grafitti er faldet med fem pct., mens cigaretskod i gaderne er faldet 23 pct. i forhold til sidste år. Men det er stadig skod, som sviner mest i gadebilledet. Kommunen forsøger på skraldespande og busstoppesteder at opfordre folk til at ikke at smide skoddet på jorden.

- Udover at vi selvfølgelig gør rigtig meget ud af at holde løbende rent, så laver vi kampagner, og vi har haft en skraldeindsamlingsdag, hvor vi har opfordret vores borgere til at være med til at samle skrald ind. Jeg har en fornemmelse af, at bevidstheden omkring skrald i byrummet også er steget rigtig meget, siger borgmester på Frederiksberg, Simon Aggesen (K), til TV 2 Lorry.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt