
KOLDING: Et bredt flertal i Kolding Byråd er enedes om en budgetaftale for 2020 og overslagsårene, der trækker 80 mio. kr. ud af servicerammen i 2020 voksende til 120 mio. kr. i 2021, 140 mio. kr. i 2022 og 160 mio. kr. i 2023.
Reelt kan beløbene dog blive noget mindre på grund af indbyggede puljer til 'udgiftspres' på henholdsvis 10 mio. kr., 20 mio. kr., 30 mio. kr. og 40 mio. kr., men der er under alle omstændigheder lagt op til en hård omgang besparelser. Også administrationen skal holde for med ti mio. kr. årligt i 2020 og hvert af overslagsårene.
Bag budgetaftalen står Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale med 21 af byrådets 25 mandater. Uden for står SF, Enhedslisten og løsgænger Pernille Øhlenschlæger Pedersen (eks-V).
På plussiden er der 68 mio. kr. i 2020 og 72 mio. kr. årligt i hvert af overslagsårene til genopretning på områderne børn og uddannelse, social og sundhed samt socialøkonomi, handicap og hjælpemidler. For arbejdsmarked, kultur, fritid og idræt, teknik og klima samt plan, bolig og miljø er der kun minusser.
Den skrappe kur flytter kommunens kassebeholdning væk fra den dødskurs, den er inde på med udsigt til at gå i nul i 2021 og i minus derefter. Med de nævnte besparelser og genopretninger lyder prognosen i stedet på, at kassebeholdningen i 2021 passerer likviditetsmålet på 200 mio. kr. for opadgående og holder sig på den rigtige side i de resterende overslagsår.
Borgmester Jørn Pedersen (V) kalder i JydskeVestkysten budgetaftalen 'hvad der skal til for at vi kan genoprette balancen i kommunens økonomi' og derfor adgangsbilletten til indflydelse på økonomien i resten af byrådsperioden, siger han med adresse til SF og Enhedslisten, der står uden for aftalen, men som han opfordrer til at stemme for budgettet, når det skal vedtages endeligt. Budgettet første- og andenbehandles i Kolding Byråd henholdsvis 8. oktober og 31. oktober.
Se budgetaftalen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.