Kunstig sø i Herning skal forvandles til udemekka
Foto: Illustration: Herning Kommune

Kunstig sø i Herning skal forvandles til udemekka

Herning kan se frem til natur- og vandoplevelser, når ny outdoorfacilitet vil løfte fritidslivet ved Fuglsang Sø. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3,5 mio. kr
25. SEP 2019 9.15

HERNING: Kajakroerne, vinterbaderne, lystfiskerne og triatleterne i Herning skal ikke længere være begrænsede af manglende faciliteter. Et nyt socialt mødested skal udvikle foreningernes mulighed for natur- og vandoplevelser og give selvorganiserede, skoler og institutioner nye rammer til at prøve kræfter med aktiviteter som stand up paddle, kajakpolo og fællesspisning i det fri.  

’Blå Rum ved Fuglsang Sø’ er navnet på den nye facilitet, som er udviklet ud fra et lokalt ønske om at udnytte byens mest attraktive sø og at sænke barrieren for at være aktiv i den attraktive bynære natur.

- Sammen med brugerne har vi udviklet en facilitet, hvor alle kan deltage på lige fod. Vi tager fat på udfordringen med at få de yngste mere ud i naturen – børn og unge efterspørger faciliteter, hvor de både kan være aktive og hænge ud, og vi tror på, at faciliteten kan blive en stærk motor for, at nye aktiviteter og brugergrupper kan se dagens lys, siger Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.

- Det Blå Rum er skabt sammen med de mennesker, som skal bruge stedet. Et lokalt samlingspunkt, hvor de mange brugergrupper, såvel organiserede som selvorganiserede, kan mødes omkring et aktivt udeliv på, i og ved søen. Det bliver en helt ny måde at arbejde sammen på tværs af idrætsgrene og brugergrupper, hvor anlægget vil bidrage til et markant aktivitetsløft og gøre søen mere tilgængelig for alle, siger formand for Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Johs. Poulsen (R).

Brugerne har deltaget i workshops og været helt tæt på udviklingsprocessen.

Udemekka skal binde byen sammen
Anlægget får placering i hjertet af Herning ved Fuglsang Sø – en 28 hektar kunstig sø, som blev udgravet i perioden 2003-2005 og nu bliver en del af et netværk af rekreative forbindelser med tæt forbindelse til bymidten.

Anlægget består af to bygninger, som skaber en glidende overgang mellem land og vand, hvor de forskellige brugere kan opleve naturen side om side – uanset om man er til de højintense aktiviteter eller bare vil se med fra kanten.

Et fælleshus, sauna med udsigt, badebro, båd- og grejhus, et overdækket uderum, bålplads og cykelpitstop er blandt funktionerne, som skal introducere nye aktiviteter og gøre det nemt for børn og unge at dyrke vandsport.

I forbindelse med en af broerne bliver der lavet en rampe og en handicapvenlig platform, så der er adgang for kørestolsbrugere og parasportsudøvere. Den nordlige bro udstyres med værn, og saunaen får en tilgængelighedsvenlig flad trappe ned til vandet, der letter adgangen for dårligt gående.

MG

Fakta

  • Herning Kommune er bygherre på projektet med et samlet anlægsbudget på 15 mio. kr. Kommunen har bevilget 7,5 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3,5 mio. kr. De resterende 4 mio. kr. skal kommunen hente fra andre fonde og sponsorer. NOVA5 er arkitekt på projektet.
  • Der er forventet byggestart på projektet i første halvår af 2020.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev