Horsens går systematisk til værks så de unge vælger erhvervet
Foto: Horsens Kommune

Horsens går systematisk til værks så de unge vælger erhvervet

'Landets mest systematiske indsats'. Det kalder Horsens selv sine initiativer rettet mod folkeskoleelever, der skal få dem til at vælge en erhvervsuddannelse.
17. SEP 2019 15.09

HORSENS: Det er et vedvarende ønske fra flere sider, at der skal flere unge ind på de erhvervsmæssige uddannelser. Derfor er det også et stort tema i mange kommuner, og senest har Horsens lanceret et nyt initiativ. Det kalder de Samspil, og ifølge kommunen er det en blanding af undervisning, inspiration og virksomhedsbesøg - igennem hele folkeskolen.

Initiativet er et i en række, som kommunen de seneste år har søsat, og som skal motivere flere folkeskoleelever til at starte på en ungdomsuddannelse.

Fremtidens grundsten
Ifølge borgmester Peter Sørensen (S) er folkeskoleeleverne nemlig grundstenen i fremtidens arbejdsmarked, og derfor er Samspil et vigtigt element.

- Vi har stor fokus på, hvordan vi kan give dem de bedste betingelser for at træffe de rigtige valg og komme i gang med en ungdomsuddannelse, siger borgmesteren, der også er glad for de mange virksomheder, der engagerer sig i projektet. 

Eleverne får 25 timers Samspil per skoleår, hvor der er fokus på erhvervslivet og uddannelsesmæssige muligheder, og ifølge kommunen selv er der ikke andre kommuner, der arbejder lige så systematisk med at klæde de unge på til det næste skridt. 

I løbet af forløbet oplever eleverne en rød tråd fra 0.-9. klasse og bliver introduceret for mange forskellige jobtyper. 5.-9. årgang kommer på flere virksomhedsbesøg, som sidste skoleår løb i 155 på 48 forskellige virksomheder. Besøgene tilrettelægges i samarbejde mellem lærere og virksomheden, så de giver bedst mening for begge parter. 

 ibs

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev