
Stereotypen om, at mænd i kommunalpolitik går op i økonomi og kvinder i folkeskolen, holder ikke helt ude i landets byråd. Her er kvinder mere end mænd optagede af politiske områder som børnepasning, handicap og psykiatri og sundhed, mens mænd slet ikke foretrækker nogle områder mere, end kvinder gør.
Det er blot nogle af de forskelle mellem mænd og kvinder, som et speciale i statskundskab af cand.scient.pol. Amalie Dahlerup Hermansen beskriver. Hendes beregninger viser fx, at hver gang andelen af kvinder øges med et procentpoint bruges der 29,50 kr. mere på dagtilbud i kommunen pr. indbygger.
I Horsens med 90.370 indbyggere betyder det en økonomisk opprioritering af dagtilbud på 2.665.915 kr. Og så går kvinder i kommunalpolitik langt mere op i ligestilling, selvom det ikke afspejler sig i kommunernes ligestillingspolitik.
- Jeg er ikke sikker på, at ligestilling er en vinder i kommunerne, siger Christina Fiig, der er lektor i køn og eurpæisk politik ved Europastudier, Aarhus Universitet.
Abonnenter på kommunen.dk kan læse om flere forskelle og ligheder, og hvilken betydning de ellers har for den førte politik, her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.