Hedensted på vej mod turismesamarbejde med Odder og Horsens
Cykelfærgen fra Hjarnø til Alrø sejler i både regn og blæst - så længe turisterne vil med. For enden af den korte færgetur, der binder tre kommuner sammen, venter en lille ø med stor natur, store oplevelser og store tarteletter. Carl Holmbjerg, der ejer Hjarnøs campingplads sammen med sin kone, tilbyder traktorture rundt på øen.
Foto: Laura Bisgaard Krogh, Ritzau Scanpix

Hedensted på vej mod turismesamarbejde med Odder og Horsens

Destinationsselskabet Kystlandet tegner nu til samarbejde mellem tre østjyske kommuner. Turistkontoret i Juelsminde skal fortsat drives af Hedensted.
11. SEP 2019 11.45

HEDENSTED: Med muligheden for at evaluere beslutningen efter et år har udvalget for politisk koordination og økonomi i Hedensted Kommune besluttet at indstille til byrådet at gå sammen med Horsens og Odder i destinationsselskabet Kystlandet.

I foråret drøftede byrådet på tre temamøder turismeindsatsen med input fra professor Peter Kvistgaard samt præsentationer af to muligheder - Kystlandet og VisitVejle - om deres arbejde med turismeindsatsen.

På den baggrund besluttede udvalget for politisk koordination og økonomi at gå videre med en samarbejdsaftale med Kystlandet, og efter nærmere gennemgang er udvalget nu klar med beslutning til endelig vedtagelse i byrådet.

Drift af turistbureauet i Juelsminde indgår ikke i den aftale, der nu er på bordet. Hedensted Kommune skal fortsat have opgaven. Turisters brug af turistbureauet er kraftigt faldende og har været det de seneste år. Det er derfor en relativ dyr post i turismeindsatsen og skal drøftes særskilt, hedder det i dagsordenmaterialet.

Med Hedensteds forventede tilslutning til Kystlandet får det nye samarbejde tre naboer: Visit Aarhus mod nord, Visit Herning mod vest og Destination Trekanten mod syd.

I erhvervsfremmereformen er et af hovedmålene konsolidering af turismeindsatsen i 15-25 turismedestinationsselskaber. 18 destinationsselskaber er nu grundlagt, konsolideret eller under udvikling.

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt