KERTEMINDE: En nyafsagt dom efter §119a tegner som en af de første grænse for, hvad borgere må skrive på fx Facebook, og hvad offentligt ansatte bør lægge ører til. En borger havde med navns nævnelse hængt en ansat i Kerteminde Kommune ud, da hun gik på pension.
Sagen kulminerede i mandags i byretten, hvor Kerteminde fik medhold i, at opslaget var chikane. Retten i Odense dømmer hende efter en ny paragraf, der blev indført med regeringens respektpakke i 2016. Et flertal i Folketinget vedtog den for at beskytte offentligt ansatte i deres arbejde. Borgeren fik ti dagbøder af 750 kr.
Dommen er en af de første efter §119a, og retten slår dermed fast, at én udtalelse kan være grov nok til at være chikane af offentligt ansatte ifølge den nye lovgivning.
Selvom dommen ifølge anklageren kommer til at danne præcedens for fremtidige sager, opfattes den ikke som en sejr i Kerteminde Kommune.
- Jeg er ikke glad for at have vundet, for det synes jeg ikke, man kan sige. Politiets vurdering er den samme som vores: Udtalelsen var krænkende og af en sådan karakter, at den overtræder straffeloven. Men det er ikke nogen lykkelig afslutning, hverken for vores medarbejder eller for Yvonne Bæk Rasmussen, siger kommunaldirektør Tim Jeppesen til kommunen.dk.
Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.