Kerteminde får medhold i sag om chikane

Kerteminde Kommune anmeldte en kommentar mod en ansat i kommunen som krænkende og har fået medhold efter paragraffen, som skal beskytte offentligt ansatte mod chikane.

KERTEMINDE: En nyafsagt dom efter §119a tegner som en af de første grænse for, hvad borgere må skrive på fx Facebook, og hvad offentligt ansatte bør lægge ører til. En borger havde med navns nævnelse hængt en ansat i Kerteminde Kommune ud, da hun gik på pension.

Sagen kulminerede i mandags i byretten, hvor Kerteminde fik medhold i, at opslaget var chikane. Retten i Odense dømmer hende efter en ny paragraf, der blev indført med regeringens respektpakke i 2016. Et flertal i Folketinget vedtog den for at beskytte offentligt ansatte i deres arbejde. Borgeren fik ti dagbøder af 750 kr.

Dommen er en af de første efter §119a, og retten slår dermed fast, at én udtalelse kan være grov nok til at være chikane af offentligt ansatte ifølge den nye lovgivning.

Selvom dommen ifølge anklageren kommer til at danne præcedens for fremtidige sager, opfattes den ikke som en sejr i Kerteminde Kommune.

- Jeg er ikke glad for at have vundet, for det synes jeg ikke, man kan sige. Politiets vurdering er den samme som vores: Udtalelsen var krænkende og af en sådan karakter, at den overtræder straffeloven. Men det er ikke nogen lykkelig afslutning, hverken for vores medarbejder eller for Yvonne Bæk Rasmussen, siger kommunaldirektør Tim Jeppesen til kommunen.dk.

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt