Uvejr afbrød Løkke-vikaren Kristian Jensen på Bornholm
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Uvejr afbrød Løkke-vikaren Kristian Jensen på Bornholm

Venstres partiledertale blev dramatisk - vejrmæssigt.

BORNHOLM: Venstres næstformand Kristian Jensen kunne lørdag eftermiddag for en stund føle sig som formand, da han holdt Venstres partiledertale ved Folkemødet på Bornholm. Men noget dramatisk blev arrangementet afbrudt på grund af et uvejr over Allinge.

Kristian Jensens tale blev stoppet midt i en sætning, men fik kort efter lejlighed til at holde resten af sin tale indendørs hos TV2 News. Kristian Jensen afløste Lars Løkke Rasmussen, Venstres formand, der i sin anden egenskab af fungerende statsminister ikke kunne være i Allinge lørdag, da han deltog ved fejringen af 800-året for Dannebrog i København.

- I har hørt om 'vikaren fra Helvede'. Det var Karsten Hønge fra SF. I har hørt om 'vikaren fra Himlen'. Det var Isabella Arendt fra Kristendemokraterne. Jeg må nøjes med at være vikaren fra Herning, sagde Kristian Jensen.

Kristian Jensens tale har været ventet med en vis spænding, da diskussionen om, hvem der en dag skal afløse Løkke som Venstre-formand, er lidt af et ømt emne i partiet. Selvsagt vil Kristian Jensen gerne være Venstres næste formand, men sikker kan han ikke føle sig.

Lørdag var det ikke desto mindre ham, der kunne træde op på Hovedscenen ved Folkemødet og holde Venstres partiledertale, og han roste både med- og modspillere. Han nævner blandt andre Poul Schlüter, Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Løkke, Marianne Jelved og Helle Thorning-Schmidt i den sammenhæng for deres forskellige bidrag til det danske samfund.

- I Venstre er vi parate til at samarbejde med alle, sagde han.

Den SV-regering, som Løkke gjorde til sin førsteprioritet under valgkampen, blev ikke nævnt med et ord, og i det hele taget var talen uden store eller kontroversielle udmeldinger. Kun vejret skabte drama.

- I de kommende år ser det ud til, at Venstre skal være i opposition. Men vi vil i givet fald være den bedste slags opposition, der findes. Vi vil være det, som de gamle englændere kaldte 'hendes majestæts loyale opposition'. Venstre vil råbe op, når tingene går i den forkerte retning. Når regeringen ikke tjener borgernes interesser, sagde Kristian Jensen.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev