Holbæk-flertal stopper nu biogas-placering

KORT NYT14. MAJ 2019 15.15

HOLBÆK: Bekymring for lugtgener og tung trafik har sat en endelig stopper for planerne om at opføre et biogasanlæg i Snævre Vest ved Regstrup, oplyser TV2 Øst. Endnu er beslutningen ikke truffet i byrådet, men tv-stationen henviser til en samlet udtalelse fra S, SF og DF, der nu siger nej til Nature Energys anlæg.  

Siden byrådet i Holbæk offentliggjorde planerne om biogasanlægget, har anlægget mødt massiv modstand blandt beboerne i Regstrup-området. Både i januar og i marts var borgerne på gaden for at vise deres utilfredshed, mens borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) som væsentligste argument for anlægget mente, at 'biogas er en hjørnesten i cirkulær økonomi', og at anlægget vil kunne reducere kommunens samlede CO2-udledning med cirka ti pct.

I marts så det stadig ud, som om byrådspolitikerne ville gennemføre planerne om Nature Energys anlæg, der ville kræve en investering på par hundrede millioner. Medvirkende til, at stemningen vendte, var ifølge TV2 Østs beskrivelse, at byrådspolitiker Peter Nilsson (V) efter et besøg på et tilsvarende anlæg ved Brande konstaterede, at det 'lugtede fælt'.

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt