Den 2. april går en historisk stor kampagne for de journalistisk redigerede medier i luften. Flere end 200 medier vil i tiden frem mod folketingsvalget bringe annoncer i trykte og digitale udgivelser og i radioen. Initiativtager til kampagnen 'Flere sider' er Danske Medier, der repræsenterer de private publicistiske medier - heriblandt dknyt og kommunen.dk fra DK Medier.
Omdrejningspunkt for kampagnen er det kommende folketingsvalg, og hovedbudskabet er, at ansvarlig journalistik er med til at sikre, at danskerne får et mere oplyst grundlag for at sætte deres kryds.
Med kampagnen ønsker Danske Medier at sætte fokus på mediernes betydning i et demokratisk samfund og forskellen på journalistisk redigerede medier og sociale medier. Det er særligt aktuelt i en tid, hvor misinformation og frygt for udenlandsk påvirkning er en del af dagsordenen op til valgene til Folketinget og Europa-Parlamentet.
Et sundt demokrati har brug for medier med et mere oplysende end kommercielt formål Ambitionen er, at kampagnen skaber refleksion om mediernes rolle i demokratiet. Mange danskere har i dag sociale medier som væsentligste nyhedskilde. Men når de sociale mediers algoritmer bestemmer indholdet, kommer hensynet til reklamerne først. Derfor er der brug for medier med et mere oplysende end kommercielt formål. Medier, der tjekker fakta, er kritiske og belyser flere sider.
Der er forskel på journalistiske og sociale medier
Der er en række centrale forskelle på journalistiske og sociale medier. Sociale medier redigeres af algoritmer, der udvælger og sorterer indholdet ud fra brugerens interesser og likes. Derimod er det en grundpræmis i de journalistisk redigerede medier, at enhver sag skal dækkes fra flere sider. Det giver alt andet lige et mere oplyst grundlag i hverdagen – og i stemmeboksen.
Journalistiske medier tager ansvar og kan stilles til ansvar
På de journalistisk redigerede medier er der ansat ansvarshavende chefredaktører, der står til ansvar for indholdet, træffer valg og handler – også, når der opstår fejl. Medierne i Danmark er underlagt Medieansvarsloven og dermed Pressenævnet. Som borger kan man klage, hvis man oplever at blive behandlet unfair af medierne. Netop muligheden for at klage og stille medierne til ansvar adskiller de journalistisk redigerede medier fra de sociale platforme.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.