Slagelse-flertal søger ghetto-dispensation: Vi er i gang
Ringparken
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Slagelse-flertal søger ghetto-dispensation: Vi er i gang

Boligområdet Ringparken, der er udpeget som 'hård ghetto', har i forvejen et mål for at komme ned på 60 pct. almene familieboliger.
20. FEB 2019 13.15
TEMA: Ghettoplan

SLAGELSE: I byrådet i Slagelse ønsker et flertal nu dispensation fra at skulle leve op til de nye bestemmelser i ghetto-lovgivningen. Og i og med, at boligområdet tæller 2.023 beboere og dermed er under grænsen på 2.100, er det på forhånd overhovedet muligt at søge dispensation. Noget, som fx ikke Tingbjerg i København med 6.526 beboere eller Bispehaven i Aarhus med 2.215 beboere kan.

Ifølge loven fra december skal de ialt 15 'hårde ghettoer' arbejde hen imod kun at rumme 40 pct. almene familieboliger i 2030. Men nu søger Slagelse altså ministeriet om at måtte holde fast i sin egen plan, der også går ud på at reducere antallet - men det blot til 60 pct. i 2030.

Argumenterne fra Slagelse er blandt andet, at nybyggeri - af økonomiske og arealmæssige årsager - ikke vil være tilstrækkeligt, og at et eventuelt salg af boliger kun vil kunne ske med tab.

I sin ansøgning til ministeriet lægges der samtidig vægt på, at boligselskaberne og kommunen på længere sigt ønsker andelen af almene familieboliger i området nedbragt yderligere. I dag er der 868.

DF og V vil rive ned
Ringparken har været på ghettolisten, siden den blev indført i 2010. Over hele perioden har der kun været beskedne bevægelser inden for de opgjorte kriterier; dog er andelen uden for arbejdsmarkedet og andelen af dømte faldet noget de senere år, fremgår det.  

Kommunen nævner i ansøgningen også, at omdannelsen af Ringparken skal ske i tre etaper, og at det i den første - vestlige - tredjedel forventes, at andelen af almene familieboliger godt kan komme under 40 pct., da det er det naturlige sted at placere ungdomsboliger/studieboliger, som der er en stor efterspørgsel efter. Altså såkaldt ommærkning.

I byrådet stemte DF-gruppen imod at søge dispensation, mens V-gruppen ikke stemte. De to partier støttede derimod et ændringsforslag om at leve op til lovkravet ved hjælp af både nedrivning, ommærkning og nybyggeri.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt