Aarhus Universitetshospital har indkaldt 1.800 patienter forkert
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Aarhus Universitetshospital har indkaldt 1.800 patienter forkert

En række patienter har ikke fået brev med oplysning om operationstid. Det er i strid med sundhedsloven, og hospitalet retter op på fejlen og beklager.
19. FEB 2019 6.00

MIDTJYLLAND: Omkring 1.800 patienter har ikke straks fået indkaldelse til en operationstid på Aarhus Universitetshospital, som det ellers står i sundhedsloven, at man skal. Hospitalet forventer at rette op på fejlen i løbet af de næste to uger.

Det informerer hospitalsledelsen om i en pressemeddelelse, efter at ledelsen har erfaret, at nogle af patienterne, som er henvist til operation ikke har modtaget brev med oplysning om tiden og om deres rettigheder som patient. I stedet er patienterne blevet indkaldt hen ad vejen, når der er opstået ledige tider, og den fremgangsmåde strider med Sundhedsloven.

- Det er uacceptabelt, at disse patienter ikke har fået et brev indenfor otte dage med en operationstid og oplysning om deres rettigheder, som reglerne kræver, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Fremgangsmåden kan have betydet længere ventetid for enkelte patienter, men omvendt betyder den manglende information ikke i sig selv, at patienterne kunne være opereret tidligere på Universitetshospitalet - men muligheden for operation på et andet hospital har ikke fremgået.

- Vi beklager, at de ikke er blevet booket og har fået brev, som de har krav på, og vi er i fuld gang med at rette op på det, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Hospitalet er nu i gang med at booke tider og indkalde patienterne til operation. For nogle patienter skal det afklares, om de skal opereres på et andet hospital. Aarhus Universitetshospital er også ved at afklare, om fremgangsmåden også gælder patienter, som er henvist til undersøgelse eller medicinsk behandling.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt