Direktør til byrådsmedlem: Stop personforfølgelse af sagsbehandler
Byrådsmedlem i Haderslev Mogens Rerup (EL)
Foto: Jacob Schultz, Ritzau Scanpix

Direktør til byrådsmedlem: Stop personforfølgelse af sagsbehandler

Usædvanlig opsang fra områdedirektør til byrådsmedlem Mogens Rerup (EL), der som partsrepræsentant i sociale sager har offentliggjort sagsbehandlers navn på Facebook. Rerup om trusler mod sagsbehandleren: Selv ude om det.

HADERSLEV: Det er ikke hverdagskost, at en direktør i en kommune går i rette med et af de byrådsmedlemmer, han er sat i verden for at betjene, men det er situationen i Haderslev, hvor direktøren for erhvervs- og borgerservice, Rune Larsson, tidligere har kaldt byrådsmedlem Mogens Rerups (EL) adfærd for 'uacceptabel' og nu senest ligeud skriver til ham: 'Din personforfølgelse går for vidt!'

Mogens Rerup har selv offentliggjort direktørens seneste henvendelse i et opslag på Facebook, hvor han i en kommentar kalder direktøren 'en nullitet'. Også den tidligere henvendelse er offentliggjort i et andet opslag. Striden mellem de to skyldes ikke Mogens Rerups byrådsmedlemskab, men at han optræder som partsrepræsentant i sociale sager.

I en af disse sager har han, ligeledes i et opslag på Facebook, offentliggjort en partsfremstilling, hvor han har anonymiseret klienten, men nævner sagbehandleren ved navn. Sagsbehandleren har efterfølgende modtaget trusler både mod sig selv og sit barn.

Det er Mogens Rerup ifølge JydskeVestkysten 'ked af at høre', men dog ikke mere end at han tilføjer, at 'det ville aldrig være sket, hvis den pågældende havde opført sig ordentligt. Den pågældende har selv ødelagt en masse mennesker med sine trusler.' På avisens spørgsmål tilføjer han, at han intet fortryder.

Direktør Rune Larsson pointerer i sin henvendelse, at sagsbehandleren har 'en politisk bestemt funktion, der skal udføres, og at det sker 'indenfor de givne rammer til fuld tilfredshed'. Han appellerer til at se det som 'en fælles opgave i at medvirke til at såvel borgere som ansatte ikke bringes i tilspidsede situationer som den aktuelle', og opfordrer Mogens Rerup til at 'medvirke til at berolige gemytterne hos dine følgere på Facebook, og bede dem rette deres utilfredshed mod andre end en menig medarbejder, der passer sit arbejde!'

Men det bliver der ikke noget af. Tværtimod skriver Mogens Rerup i et svar, som også gengives i et opslag på Facebook, at han ser den, igen navngivne, sagsbehandlers 'arbejdsmetoder som værende bevidst psykisk vold rettet mod i dette tilfælde psykisk svage borgere, og metoderne er derfor bevidst helbredsforværrende, og der er tale om efter min mening strafbare handlinger fra hendes side – handlinger som du nu bakker op om, at kommunen benytter'.

Mogens Rerup debuterede som byrådsmedlem ved KV17, hvor han var opstillet og blev valgt som nummer to for Enhedslisten. Han har selv en fortid som kommunal embedsmand, senest arbejdsmarkedschef i daværende Vojens Kommune frem til kommunesammenlægningen i 2007, og forfølges efter eget udsagn af påstande om at 'alle ved', at han 'blev forbigået i 2007 ved kommunesammenlægningen', og at det er årsagen til skærmydslerne mellem ham i sin egenskab af partsrepræsentant og Haderslev Kommune.

Også i egenskab af byrådsmedlem har der været røre om ham, nemlig da han i efteråret i et læserbrev skrev, at han ikke havde 'så ondt af HK´erne på Jobcenteret, som vælger en aktiv DF-Folketingskandidat som deres tillidsrepræsentant'. Det påkaldte irettesættelser fra både borgmester og udvalgsformand, men det afviste han med endnu en bemærkning om, at 'at de ligger som de har redt, når de har udpeget/valgt en DF’er som tillidsrepræsentant'.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev