Stresspanel foreslår at ledere skal trænes i at forebygge stress

Desuden skal ansatte ikke forventes at kunne kontaktes uden for arbejdstiden, lyder endnu et forslag.

Regeringens stresspanel foreslår, at ledere skal trænes i at forebygge stress, skriver Jyllands-Posten. Forslaget er det andet efter panelets forslag om at nedlægge ForældreIntra. Et tredje forslag er, at ansatte ikke skal forventes at kunne kontaktes uden for arbejdstiden.

- Det er jo åbenlyst, at man skal have et certifikat for at kunne køre gaffeltruck. Hvorfor kan en leder så få lov til at stå i spidsen for flere hundrede medarbejdere uden at have relevant indsigt i trivsel og stress? lyder argumentationen fra stresspanelets formand Anette Prehn for forslaget om stress-træning til ledere.

Om forslaget om, at medarbejdere så vidt muligt ikke skal kontaktes uden for arbejdstid, siger hun:

- Vi ved fra forskningen, at et længerevarende misforhold mellem aktivering og hvile skaber stress. Og hvis kravene fra chefens side overstiger medarbejdernes ressourcer, risikerer de at blive syge af det. Så vores anbefaling handler dybest set om at genvinde respekten for restitution.

Ligesom stresspanelets første forslag om at nedlægge ForældreIntra, får forslaget om stress-træning en afmålt modtagelse.

- Det er afgørende, at de enkelte virksomheder selv beslutter, hvordan lederne bedst bliver rustet til det. Alle virksomheder, ledere og medarbejdere har forskellige behov, og det må ikke ende med et eller andet obligatorisk kursus for alle, som ikke vil gavne på ret mange af de konkrete virksomheder, hedder det i en kommentar fra arbejdsmiljøchef Lars Andersen i organisationen Lederne.

Heller ikke Dansk Industri er overstrømmende:

- Ledere bliver allerede uddannet i ledelse. Vi skal jo ikke gøre dem til læger. Så jeg ser frem til at høre, hvad det egentlig er, regeringens stresspanelet vil uddanne dem i, siger Dansk Industris arbejdsmiljøchef Anders Just Pedersentil Jyllands-Posten. 

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt