Regeringens stresspanel foreslår, at ledere skal trænes i at forebygge stress, skriver Jyllands-Posten. Forslaget er det andet efter panelets forslag om at nedlægge ForældreIntra. Et tredje forslag er, at ansatte ikke skal forventes at kunne kontaktes uden for arbejdstiden.
- Det er jo åbenlyst, at man skal have et certifikat for at kunne køre gaffeltruck. Hvorfor kan en leder så få lov til at stå i spidsen for flere hundrede medarbejdere uden at have relevant indsigt i trivsel og stress? lyder argumentationen fra stresspanelets formand Anette Prehn for forslaget om stress-træning til ledere.
Om forslaget om, at medarbejdere så vidt muligt ikke skal kontaktes uden for arbejdstid, siger hun:
- Vi ved fra forskningen, at et længerevarende misforhold mellem aktivering og hvile skaber stress. Og hvis kravene fra chefens side overstiger medarbejdernes ressourcer, risikerer de at blive syge af det. Så vores anbefaling handler dybest set om at genvinde respekten for restitution.
Ligesom stresspanelets første forslag om at nedlægge ForældreIntra, får forslaget om stress-træning en afmålt modtagelse.
- Det er afgørende, at de enkelte virksomheder selv beslutter, hvordan lederne bedst bliver rustet til det. Alle virksomheder, ledere og medarbejdere har forskellige behov, og det må ikke ende med et eller andet obligatorisk kursus for alle, som ikke vil gavne på ret mange af de konkrete virksomheder, hedder det i en kommentar fra arbejdsmiljøchef Lars Andersen i organisationen Lederne.
Heller ikke Dansk Industri er overstrømmende:
- Ledere bliver allerede uddannet i ledelse. Vi skal jo ikke gøre dem til læger. Så jeg ser frem til at høre, hvad det egentlig er, regeringens stresspanelet vil uddanne dem i, siger Dansk Industris arbejdsmiljøchef Anders Just Pedersentil Jyllands-Posten.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.