Bedre håndvask giver færre infektioner

KORT NYT22. JAN 2019 13.00

MARIAGERFJORD: Et kursus i bedre håndvask. Så enkel kan opskriften på færre infektioner være. I Mariagerfjord Kommune er antallet af ældre med urinvejsinfektion styrtdykket, efter at alle ansatte har været på hygiejnekursus, og de ældre har fået instruktioner i, hvordan de vasker hænderne ekstra grundigt, skriver TV2 Nord.

På de fem plejecentre, som har været med i projektet, er antallet af urinvejsinfektioner faldet med mellem 70 og 86 pct., siden hygiejnesygeplejerske Charlotte Andersen fik ideen i 2015. Det sparer megen svie og smerte og nedsætter behovet for penicillin.

Håndsprit er også blevet hverdag for både de ældre og ansatte. De ansatte spritter hænder, inden de går ind til en borger, og blandt de ældre er der en 'hygiejneduks', som sørger for, at alle får sprittet hænder, inden de skal spise. Projektet har givet kommunen Rådet for bedre hygiejnes pris Hygiejneprisen, og det har også kastet en international pris af sig. Et lignende projekt har også nedbragt infektionerne i Aalborg.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt