100 småjob i Slagelse skal hjælpe unge ledige

KORT NYT8. FEB 2020 10.07

SLAGELSE: I en ny indsats vil Slagelse i 2020 slå 100 småjob op, som unge ledige kan ansøge. Det sker i en plan om at hjælpe unge ledige til at komme i et fast job eller starte på en uddannelse. De unge vil komme til at arbejde rundt omkring i kommunen, hvor der er småopgaver, der ikke bliver løst.

Slagelse håber også, at indsatsen med tiden vil få lokale virksomheder til at oprette lignende småjob. Jobcentret i Slagelse vil i øvrigt følge de unge gennem hele forløbet. På den måde håber man at kunne øge motivationen hos de unge til at søge et fast job eller tage en uddannelse.

- Det er også vores håb, at de unge gennem småjobbene kan snuse lidt til nogle af de brancher og jobs, hvor vi ved, at vi kommer til at mangle faglærte, for eksempel sosuer og sundhedspersonale. Hvis vi kan få flere unge til at se mulighederne hér, og beholde jobbet under uddannelsen, vil deres jobchancer efterfølgende også være store, siger Sofie Janning (S), næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget i en pressemeddelelse.

jeg