Whistleblowerordning har givet fire anmeldelser

KORT NYT23. DEC 2019 10.08

AALBORG: I slutningen af juni indførte Aalborg Kommune en whistleblowerordning til ansatte og partnere. Ordningen skulle efter hensigten bruges til at anmelde uregelmæssigheder eller mistanke herom for de ansatte, men indtil nu er ordningen mere populær blandt borgere. Således har kommunen fået fire henvendelser indtil nu. Én test-henvendelse, to fra borgere og én fra en ansat. Det skriver Nordjyske.

Foruden testanmeldelsen er to henvendelser fra utilfredse borgere, som kontorchef for juridisk kontor på borgmesterens forvaltning Freddy Falk ikke vil karakterisere som whistleblowere. Den sidste whistleblower-anmeldelse handler om mulig inhabilitet, som kommunen allerede var opmærksom på og har undersøgt nærmere. Kommunen ved endnu ikke, om antallet af anmeldelser er udtryk for succes eller ej. 

- Vi har spurgt os selv om det, og det kan vi ikke vurdere. Den seneste kommune, som vi kender til er København, og den synes vi ikke, at vi kan sammenligne os med. Jeg synes ikke, at fire er mange, men om det er få, det tror jeg ikke, siger Freddy Falk til Nordjyske. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt