Vordingborg kåret til årets ungdomskommune 2020

KORT NYT27. JAN 2020 16.01

VORDINGBORG: Dansk Ungdoms Fællesråd (DFU) har kåret Vordingborg Kommune som 'Årets Ungdomskommune 2020'. Vordingborg vandt i et opløb med syv andre kommuner.

Dommerpanelet, som bestod af MF Marianne Jelved (R), Thomas Gyldal (S-borgmester i Herlev), Christine Lund (næstformand i DUF) og Maria Bruselius (CEFU), har blandt andet lagt vægt på, at Vordingborg Kommune tager ungdommen alvorligt, giver dem indflydelse og arbejder aktivt på at skabe et godt ungdomsmiljø, og for at flere gennemfører en ungdomsuddannelse. Prisen blev overrakt i dag mandag ved en festligholdelse i Campuscafeen, hvortil alle unge var inviteret.

Blandt de initiativer som Vordingborg Kommune har, og som har været med i dommerpanelets afgørelse, er blandt andet Ungecentret, demokratiets dag, ungefolkemødet på Møn, Campuscafeen, Hjernemad og de unges inddragelse i den nye nærdemokratimodel. Med prisen vinder Vordingborg Kommune 10.000 kr. til det lokale ungeråd. Med i opløbet om prisen var Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Struer, Odense og Vordingborg.

MG

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev