Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vil spare 140 timer på børnepasning

Vejle vil spare på pædagogerne i nybyggede institutioner
KORT NYT15. SEP 2011 6.13

VEJLE: Det er lettere at passe børn i nye børnehaver bygget til formålet, frem for i gamle nedlagte skoler eller lejede pavilloner.

Derfor kan man spare ti pædagogtimer om ugen i hver af Vejles fjorten nyeste daginstitutioner, lyder der i sparekataloget til budgettet for 2012, som byrådet i Vejle førstebehandler i dag.

Men det er et tyndt argument for besparelser, mener formanden for pædagogernes fagforening BUPL i Syddanmark, Elisa Rimpler Bergmann.

- Der skal være et passende antal pædagoger til et passende antal børn. Og uanset om bygninger er indrettet til det eller ej, så har det ikke nogen betydning for kvaliteten af pædagogikken som sådan, siger Elisa Rimpler Bergmann.

Et specialdesignet rum, for eksempel et værksted eller et gymnastikrum, kan støtte bedre op om forskellige aktiviteter for børnene. Men det kan ikke udnyttes, hvis man skærer i timerne, mener formanden.

- Det giver selvfølgelig nogle pædagogiske muligheder, men omvendt så tror jeg altså heller ikke på, at man har givet normeringen ud fra, hvad det er for nogle bygninger, pædagogerne skal arbejde i. Så jeg synes, at argumentet er ret tyndt, siger Elisa Rimpler Bergmann.

Forslaget, om at spare de i alt 140 pædagogtimer væk om ugen, møder stor modstand i forældrebestyrelserne i Vejles daginstitutioner, viser høringssvarene til sparekataloget.