Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vil nogen låne en benhård økonomichef?

Rådmand Dorthe Laustsen (SF) tilbyder nu at låne sin økonomichef ud til kommuner, der har problemer med en høj administrationsandel
25. NOV 2011 11.00

AARHUS: - Jeg kan konstatere, at administrationsandelen i gennemsnit overstiger 15 pct. på landsplan. I min egen afdeling med 6000 ansatte har hver leder i gennemsnit knap 28 medarbejdere, og vores administrationsandel er nede på 11 pct. Det er det laveste i landet, lyder det fra rådmanden.

- Det er jeg stolt over, men det får mig også til at tænke, at det må andre da kunne lære noget af. Derfor stiller jeg nu min økonomichef til rådighed for andre kommuner, siger Dorthe Laustsen, der dog tilføjer, at låneaftalen ikke må bremse afdelingens ambition om selv at nå under de 11 pct. i 2012.

- Dels er jeg træt af høre på myten om, at der er alt for mange ledere og administrative medarbejdere på ældreområdet i Aarhus, og dels så beviser det med al tydelighed, at man med den nuværende styreform i Aarhus, Aalborg, Odense og København sagtens kan reducere de administrative udgifter. Det er et spørgsmål om ledelse, kultur og benhård økonomistyring.

KREVI har den 8. november offentliggjort en rapport, der viser, at de administrative udgifter og andelen af ressourcer brugt på administration i.f.t. andre opgaver er steget i årene 2006 til 2010. I Aarhus ligger den samlede andel på 17 pct.

Dorthe Laustsen har tidligere udtalt, at der bør sættes en maksimal grænse for, hvor meget kommunernes administrationsandel bør være.

ka