Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vil have gravide til at motionere

Nyt træningstilbud fra Gigtforeningen skal hjælpe gravide i gang med motion
16. MAR 2011 12.06

Tre ud af fire gravide følger ikke Sundhedsstyrelsens anbefalinger om mindst 30 minutters daglig motion, selvom de er klar over, at motion er vigtigt under graviditeten.

Det viser en ny rundspørge fra Gigtforeningen, som nu lancerer et særligt træningskoncept i vand - AquaMama, der skal hjælpe gravide styrket igennem graviditeten.

De fleste gravide synes, det er vigtigt. Alligevel er det kun et fåtal, som får dyrket motion nok under graviditeten. Det viser en ny rundspørge fra Gigtforeningen, som i forbindelse med lanceringen af det nye træningskoncept i vand - AquaMama - har spurgt til gravides holdning til motion.
- Motion under graviditeten er vigtigt, men rundspørgen viser, at de færreste gravide har tid, lyst og råd til at dyrke det. Med AquaMama har vi sammen med fagfolk fra Rigshospitalet udviklet et gratis træningskoncept, som kan vise de gravide, at motion kan være både sjovt, fleksibelt og give øget velvære gennem hele graviditeten. AquaMama er specielt rettet mod de muskelgrupper, som enten bliver meget spændte eller slappe under graviditeten og består af seks nemme og skånsomme øvelser i vand, som alle raske gravide med en normal graviditet kan udføre, siger fysioterapeut i Gigtforeningen, Lene Mandrup Thomsen, som har været med til at udvikle AquaMama.

cgt