Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Viborg får borgere på nettet med gavekort

Ud af 92 mulige ansøgninger i januar har Viborg Kommune modtaget 71 ansøgninger om folkepension digitalt

VIBORG: Viborg Kommune har succes med udlodning af gavekort til borgere, der ansøger digitalt om folkepension, lyder det fra det mistjyske. Hele 77 pct. af de borgere i kommunen, der i januar er fyldt 65 år, har ansøgt om folkepension på viborg.dk.

For at sætte skub i antallet af digitale ansøgere til f.eks. folkepension og boligstøtte, besluttede Viborg Kommunes demokratiudvalg sidste år, at man ville udlodde 24 gavekort à 500 kr. til borgere, der i 2012 ansøger om f.eks. folkepension og boligstøtte via viborg.dk.

Det første halve år målrettes indsatsen på at motivere borgere, der er fyldt 65 år, til at ansøge digitalt om folkepensionen, og indsatsen ser altså allerede nu ud til at være en succes. Midt i december sidste år sendte Borgerservice breve ud til alle, der fyldte 65 år i januar 2012. Brevene indeholdt information om, hvordan man ansøger digitalt om folkepension samt chancen for at vinde gavekort, hvis man søgte digitalt.

Ud af 92 mulige ansøgninger har Viborg Kommune modtaget 71 ansøgninger digitalt. 77 pct. har altså ansøgt digitalt, og ifølge Borgerservice skal det sammenlignes med, at man hidtil kun har modtaget ca. 8 -10 pct. af ansøgningerne digitalt. Desuden har kun meget få borgere henvendt sig med spørgsmål om ekstra hjælp til den udsendte vejledning om digital ansøgning.

ka