Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

- Vi vil skabe et nyt Danmark

Så blev de 23 nye ministre præsenteret, og Danmarks første kvindelige statsminister nogensinde forsikrede, at regeringen er parat til at arbejde
3. OKT 2011 10.40

Af Knud Abildtrup

AMALIENBORG:
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kunne i dag kl. 10.30 præsentere sit nye ministerhold for offentligheden - foran residenspalæet på Amalienborg.

- Vi vil skabe et nyt Danmark. Vi har fået en skarp regering, og en regering, der er parat til at arbejde, sagde Helle Thorning-Schmidt (S), der garanterede at hendes nye hold vil arbejde hårdt for at bringe Danmark ud af krisen.

Den radikale leder Margrethe Vestager bidrager mest med mænd til ligestillingen i det nypræsenterede ministerhold. S bidrager med fem ud af de ni kvinder i regeringen, SF kan dele sine seks ministre lige over mellem  de to køn, mens Margrethe Vestager er ene kvinde blandt seks radikale ministre.

To af de 23 nyudnævnte er ikke medlemmer af Folketinget, nemlig SF's blot 26-årige skatteminister Thor Möger Pedersen - landets yngste minister nogensinde - og klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

Udover den allerførste kvindelige statsminister markerer den nye regering også den danmarkshistoriske udvikling, at SF for første gang nogensinde deltager i en regering.

De seks radikale ministre benyttede anledningen til at markere en grøn profil ved at cykle til udnævnelsen.