Vesthimmerlands Kommune taber sag om efterbetaling af løn

Vesthimmerlands Kommune skal efterbetale en pædagogmedhjælper næsten 50.000 kr. på grund af indtastningsfejl i medhjælperens løn.
20. DEC 2019 7.20

VESTHIMMERLAND: En pædagogmedhjælper får efter en principiel dom i Arbejdsretten nu efterbetalt 47.258 kr. af Vesthimmerlands Kommune. FOA rejste i 2016 sagen på vegne af pædagogmedhjælperen mod Vesthimmerlands Kommune, som havde vedkommende ansat.

Kommunen var anklaget for at i årerække at have udbetalt for lidt løn til medhjælperen på grund af en indtastningsfejl. Det betød, at hun ikke automatisk steg i løn i forhold til hendes anciennitet, som det ellers fremgik af overenskomsten. Da pædagogmedhjælperen blev ansat i 2006, betød det, at siden 2008 havde kommunen betalt en forkert løn, da der ikke blev taget højde for et erfaringstillæg efter henholdsvis to og fire års beskæftigelse, som var gældende i følge overenskomsten. Det var FOA, der i 2016 gjorde den ansatte opmærksom på fejlen.

Vesthimmerlands Kommune, som var repræsenteret af KL, mente, at de skulle efterbetale differencen fem år tilbage i tiden fra kravet blev rejst i 2016, da kommunen mente, at efterbetalingskravet var forældet i medfør af forældelseslovens paragraf 4, hvilket er fem år. FOA mente omvendt, at kommunen skulle efterbetale skyldig løn for perioden helt tilbage til 2008. Striden handlede altså udelukkende om efterbetaling af løn fra 2008 til 2011. 

Arbejdsretten mente dog ikke, at pædagogmedhjælperen havde haft grund til at have opdaget fejlen, før hendes fagforening havde gjort hende opmærksom på det, hvilket fører til en suspension af forældelsen, lyder det i afgørelsen. 

Læs hele afgørelsen her.

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt