Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vertikale husstandsmøller godt på vej

Tre-For er et af de første energiselskaber, der kan tilbyde husstandsvindmøller til private
KORT NYT17. NOV 2011 11.16

Tre-For tester i øjeblikket to husstandsvindmøller. Og selvom møllerne først netop nu er blevet sat op på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Thy, hvor en lang række test de næste måneder skal sikre dansk certificering og typegodkendelse, står kunderne nærmest i kø, for at komme på listen over fremtidige mølleindehavere, skriver Energy Supply.

Tre-For er et af de første energiselskaber, der kan tilbyde husstandsvindmøller til private. Med den ændrede lovgivning for området og den ekstra fokus på vindenergi i det nye regeringsgrundlag, er interessen fra danskerne på husstandsvindmøller steget markant.

- Den mere lempelige lovgivning, der gør op med meget strenge regler for opsætning, har gjort husstandsvindmøller væsentligt mere tilgængelige for almindelige danskere, siger formanden for brancheforeningen for husstandsvindmøller, Morten Victor Pedersen.

I 2010 kom vindmøller under 6kW under nettoafregningsordningen, og det gør husstandsvindmøller til et fordelagtigt alternativt til konventionel strøm for husstande, fordi man nu på gode dage kan 'spare strøm op' hos sit energiselskab til dage, hvor vindmøllen ikke producerer.

ka