Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vejle-unge kan nu selv beregne kontanthjælp

Med et par klik kan unge under 25 år nu selv finde ud af, om de kan få kontanthjælp - og spare en tur til Jobcentret
23. DEC 2011 8.25

VEJLE: Unge under 25 år i Vejle Kommune kan fremover muligvis spare en tur til Jobcentret. Nu er det nemlig muligt at få afklaret, hvorvidt man er berettiget til at modtage kontanthjælp hjemme fra ens egen computer ved hjælp af en digital kontanthjælpsberegner - den første af sin slags i landet, oplyser kommunen.

- Mange unge bliver overraskede over, at de ikke kan få kontanthjælp, hvis de for eksempel har en formue på over 10.000 kr. Det behøver de nu ikke længere tage turen til Jobcentret for at finde ud af, fortæller leder af ydelsescenteret, Lone Lisby.

Den digitale kontanthjælpsberegner oplyser samtidig de unge om, hvilke betingelser, der er knyttet til at modtage kontanthjælp.

- Det gør de unge bedre i stand til at træffe beslutning om, hvorvidt de reelt ønsker kontanthjælp eller eksempelvis hellere vil gå i gang med en SU-berettiget uddannelse, siger Lone Lisby.

- I dag er vi vant til at betjene os selv via internettet i rigtige mange forskellige henseender. Det gælder særligt de unge. Derfor tror jeg, at de hurtigt vil tage den nye digitale kontanthjælpsberegner i brug. De behøver ikke personlig kontakt med en medarbejder i Jobcentret for at få svar på det, de ønsker at vide, fortæller Lone Lisby.

Den digitale kontanthjælpsberegner er en del af Vejle Kommunes digitaliseringsstrategi, der skal gøre det nemt for borgerne at betjene sig selv hjemmefra via computeren. Kontanthjælpsberegneren er tilgængelig på Jobcenter Vejles hjemmeside http://www.jobcenter.vejle.dk

ka