Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vejle snød Lejernes LO

Statsforvaltningen har afgjort, at kommunen burde have spurgt LLO, før man nedsatte nyt huslejenævn
KORT NYT11. OKT 2011 13.38

VEJLE: Kommunen skulle have spurgt Lejernes LO, om organisationen ønskede et sæde i Huslejenævnet, der afgør stridigheder mellem lejere og udlejere. Men kommunen har ikke spurgt. Og derfor har Lejernes LO ikke plads i det tre mand store nævn. Det har Statsforvaltningen Syddanmark nu afgjort var forkert, fortæller Lokalavisen Budstikken Vejle.

- Vi er blevet snydt for en plads i nævnet. I princippet burde alle nævnssager gå om. I hvert fald de sager, hvor lejerne har tabt, siger James Arbøl, lokalformand for Lejernes LO's afdeling i Horsens, som også dækker blandt andet Hedensted, Billund og Vejle kommuner.

Han er glad for, at Statsforvaltningen giver Lejernes LO ret, men er frustreret over, at sagen har taget over halvandet år. Og over, at afgørelsen ingen konsekvenser får.

Vejle Kommunes juridiske chef, Steen Jørgensen, undrer sig over Statsforvaltningens afgørelse.

- Statsforvaltningen mener, at vi skulle have kontaktet alle lejerorganisationer, som på et tidspunkt har indbragt sager for Vejles huslejenævn. Det undrer os; mange lejerforeninger fra det ganske land har indbragt sager her i Vejle. Blandt andet har både en forening på Lolland og foreninger i København indbragt sager her hos os. Skulle vi virkelig have spurgt en forening på Lolland, om de repræsenterede Vejle? Det ville være mere logisk, at de foreninger, der ønsker en plads i nævnet, meldte sig på banen, siger han til  Budstikken Vejle.

Steen Jørgensen tilføjer, at Lejernes LO kan regne med at komme med, når Huslejenævnets sammensætning fornyes i forbindelse med næste kommunalvalg.

mou