Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Christoffer Melson under et samråd i Folketinget.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

KV21:
Vejle-politiker vil droppe dobbeltmandat

Følg de seneste manøvrer og udpegninger af spidskandidater op til KV21 - udover i Venstre i Vejle - også to genopstillinger i Venstre i Guldborgsund og Helsingør.
3. FEB 2021 7.00
TEMA: KV21

I Vejle har gruppeformand Christoffer Aagaard Melson (V) besluttet sig for at koncentrere sig 100 pct. om sin landspolitiske karriere på Christiansborg, skriver Vejle Amts Folkeblad. Vejle-politikeren, der i V-gruppen fik næstflest personlige stemmer efter borgmesteren, vil dermed droppe sit dobbeltmandat og udtræder snarest af byrådet.

- Det har været en svær beslutning. Jeg holder meget af at sidde i byrådet. Men jeg har fået mange nye opgaver i Folketinget, og jeg vil ikke risikere at ende i en situation, hvor folk kan sige, at jeg ikke passer mine hverv 100 pct., siger den 36-årige politiker til avisen.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) beklager Melsons beslutning, som han i øvrigt bakker ham op i. Den ti mandater store byrådsgruppe skal nu have valgt sig en ny gruppeformand. 

I Guldborgsund er der genvalg til Venstres spids Ole K. Larsen, oplyser lokalformand Bo von Würden til DK Nyt. V har her fem ud af 31 pladser i byrådet, hvor Guldborgsundlisten med John Brædder i spidsen sidder på magten. 

Ole K. Larsen kom ved KV17 på top fem over personlige stemmer. Han fik 642, mens Brædder fik 6.912 foran René Christensen (DF) med 6.457, daværende S-spids Bo Abildgaard med 1.430, Martin Lohse (Guldborgsundlisten) med 1.095. 

Til KV21 stiller S med en ny spids i Simon Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget. John Brædder er endnu ikke udpeget som spids, men er klar, oplyser han til DK Nyt.

I Helsingør er der i Venstre genvalg til Mette Lene Jensen som spids, skriver sn.dk. Her har det - på landsplan - store borgmesterparti blot en enkelt plads - som hun altså har - og på kandidatlisten op til KV21 finder man også Morten Westergaard, der tidligere repræsenterede K i byrådet i tre perioder og nu har skiftet partitilhørsforhold.  

Det hører med til historien, at V havde borgmesterposten i den ellers konservative kommune fra 2010-2013 - det var Johannes Hecht-Nielsen, der ikke længere er i byrådet.