Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vejle må lukke populær vandrerute efter kaos-parkering og løse hunde
14 kilometer rundt i Vejle Ådal løber Egtvedpigens Fodspor - men lige nu er der lukket.
Foto: Vejle Kommune

Vejle må lukke populær vandrerute efter kaos-parkering og løse hunde

Under corona var Egtvedpigens Fodspor meget besøgt. Der var påskedage med mere end 1.000 vandrere, og nu slår kommunen bremsen i.

VEJLE: Vandreruten Egtvedpigens Fodspor er blevet så stor en succes, at presset på både natur og beboere i området er blevet for voldsomt. Nu lukkes ruten midlertidigt for at reparere skaderne på sporet, og så skal der findes løsninger, der kan sikre en bæredygtig vandrerute fremover, oplyser kommunen.

- Der er opstået et uforudset stort slid på naturen på grund af det store antal vandrere på Egtvedpigens Fodspor. Ruten er ikke dimensioneret til så mange brugere, som vi har oplevet, og vi kender ikke konsekvenserne for den natur, vi skal passe på, fortæller Klaus Enevoldsen, afdelingsleder i Natur & Udeliv.

Lokale beboere fortæller om dage i påskeferien med mere end 1.000 vandrere på den 14 kilometer lange rute rundt i ådalen. Så publikumstrykket er så højt, at det også udgør en stor belastning for de mennesker, der bor i området.

- Vi kan kun beklage, at vi ikke havde kalkuleret med denne ekstraordinære udvikling. Vi havde dog op til og under påskeferien opfordret folk til at udsætte besøget og vælge andre udflugtsmål. Vi har leveret masser af information om regler for færdsel i naturen, sendt p-vagter ud og lavet skiltekampagne i området, siger Klaus Enevoldsen, der dog må konstatere, det ikke har havde nødvendige effekt.

Tørrepapir

- Vores rute passerer igennem privatejede områder, hvor flere lodsejere har oplevet problemer med løse hunde, kaosparkering, færdsel uden for stierne og folk, der "træder af på naturens vegne" og blot efterlader deres tørrepapir i naturen, fortæller Klaus Enevoldsen.

Nu skal der repareres på sporet og findes nye løsninger, som kan håndtere presset på naturen og de lokale beboere.

- Vi lukker sporet midlertidigt og undersøger behov for forebyggende tiltag, reparation af skader og naturpleje. Vi skal også have undersøgt muligheder for eventuelle ændringer af sporet. Og så vil vi invitere lodsejerne til dialog om de mulige løsninger, siger Klaus Enevoldsen.

ka