Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vejle jagter igen praktikpladser til de unge

Efter succes i efteråret indleder Vejle nu en ny praktikpladskampagne. Denne gang gælder det ca. 400 elever på Syddansk Erhvervsskole og Campus Vejle, der skal have hjælp til at finde en praktikplads

VEJLE: I efteråret gik Jobcenter Vejle, Syddansk Erhvervsskole og Campus Vejle sammen om en praktikpladskampagne, som skulle hjælpe de unge på erhvervsuddannelserne med at finde en praktikplads. Kampagnen blev en stor succes. Da resultatet blev talt op i januar viste det sig, at der var indgået 42 % flere praktikaftaler i efteråret 2010 end i samme periode det foregående år.

Derfor er det besluttet, at også det nye kuld elever, som nu skal ud at finde en praktikplads, skal have den samme støtte. Trine Kynde Hovad som er salgskoordinator på Syddansk Erhvervsskole fortæller, at der slet ikke hersker tvivl om effekten af den forrige praktikpladskampagne.

- Vi fik sat fokus på de mange unge, der mangler en praktikplads og vi fik fortalt arbejdsgiverne, hvilke gevinster der er ved at ansætte en elev. Det reagerede de heldigvis på, og langt flere unge end ellers fik en plads.

Omdrejningspunktet for praktikpladskampagnen er en portal, hvor arbejdsgiverne kan finde deres kommende elev. Inde på www.praktikportalen.dk ligger profiler af alle eleverne, og her kan arbejdsgiverne finde lige den elev, de gerne vil have.

- Men de skal skynde sig, for mange arbejdsgivere er på jagt, så det kan være, at ønskeeleven bliver snuppet for næsen af dem, smiler Trine Hovad. Som en ekstra gulerod til arbejdsgiverne bevilgede Folketinget i oktober en praktikpladspræmie på 70.000 kr. for hver indgået praktikaftale. Trine Hovad fortæller, at det bestemt også har sat skub i efterspørgslen efter elever.

Skolerne og Jobcentret står parat til at hjælpe arbejdsgiverne med at indgå aftalerne og få det praktiske på plads.

- Ja, de skal endelig bare henvende sig, siger salgskoordinatoren fra Syddansk Erhvervsskole, - Vi hjælper meget gerne, for alle får jo noget ud af det her: arbejdsgiverne, de unge og skolerne, som lykkes med at uddanne de unge. Selv Jobcentret får noget ud af det, de får forhåbentlig færre kunder i butikken, for unge med uddannelse har altså rigtig gode chancer for at klare sig selv i fremtiden, slutter Trine Hovad.

mou