Vejle-borgmester får næse og undgår advokatundersøgelse
Fra Posthusgrunden i Vejle.
Foto: Mette Mørk, Ritzau Scanpix

Vejle-borgmester får "næse" og undgår advokatundersøgelse

Jens Ejner Christensen (V) får kritik for ikke at være aktiv nok med at udføre byrådets beslutning om at ville købe arealer til byudvikling.
10. JUN 2021 9.45

VEJLE: Et byrådsflertal i Vejle på 16 mod 15 udtaler nu "kraftig kritik" af borgmester Jens Ejner Christensen (V) for hans ageren i sagen om udeblevne jordhandler på Posthusgrunden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Der er tale om Posthusgrunden, der skal blive til en karré med butikker, boliger og kontorer ved indkørslen til Vejle midtby.

8. maj godkendte Folketingets finansudvalg, at Banedanmark kunne sælge sin del af Posthusgrunden til bygherren, NPV A/S, som for længst havde købsaftaler i skuffen med PostNord og DSB, der ejer resten af grunden.

Sagen er bare den, at et byrådsflertal i 2019 havde besluttet, at kommunen skulle arbejde på selv at overtage grunden - etapevis. Og netop det synes de kritiske stemmer i byrådet - anført af viceborgmester Dan Arløv (K) - overhovedet ikke er sket.

Kunne have informeret bedre

Arløv har tidligere foreslået politianmeldelse eller en tilsynssag på baggrund af den manglende aktivitet, og på byrådsmødet i går foreslog han en ekstern advokatundersøgelse af borgmesterens og kommunaldirektør Niels Aagesens ageren i sagen.

Både Torben Elsig-Pedersen (R) og gruppeformand Martin Sikær (S) var enig med Dan Arnløv i det alvorlige i kritikken, men mente ikke, at en undersøgelse vil kunne bidrage med nyt.

Jens Ejner Christensen kom til byrådsmødet med en skriftlig redegørelse over forløbet, hvor han har svaret på en række spørgsmål fra byrådet.

På et direkte spørgsmål om, hvordan borgmesteren/kommunaldirektøren aktivt har forsøgt at påvirke transportministeren til at kunne overtage grunden, erkender han, at "jeg har ikke forsøgt at påvirke transportministeren til at indfri byrådets beslutning af 30. oktober 2019".

Borgmesteren forklarede på byrådsmødet blandet andet, at Banedanmark ikke direkte havde spurgt, om kommunen ville købe, blot om der fortsat var opbakning til lokalplanen. Han medgav, at han godt kunne have orienteret byrådet bedre, og  beklagede, at han ikke havde opfattet, at han skulle fortsætte til DSB og Banedanmark, da PostNord i første omgang havde afvist en handel.