Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vandselskaber bremses stadig i klimaprojekter

KL-udvalgsformand Martin Damm (V) glæder sig over punkt i regeringsgrundlaget, der skal lempe på den sag
6. OKT 2011 15.50

Af Knud Abildtrup

Når vandselsaberne vil bruge penge på andet end det, der følger strengt af at levere drikkevand eller transportere spildevand, kommer Forsyningssekretariatet ind over for at kontrollere, om forbrugernes penge bliver brugt til noget uvedkommende.

Og i flere afgørelser er vandselsaber blevet bremset i at bruge sine midler på klimavenlige løsninger - hvis de f.eks. også giver rekrative muligheder. F.eks. et overløbsbassin, der kan bruges til idræt, sådan som det ellers anbefales i de mest fremmelige og klima-eksperimenterende sammenhænge. På billedet ses f.eks. et tørbassin, der fyldes op ved store regnskyl og har sammenhæng med et grønt område. I tørvejr kan man lege i det.

Nu har Konkurrenceankenævnet stadfæstet den resriktive praksis på baggrund af indankede sager.

Undren
- Det er mit indtryk, at ankesagerne følger Forsyningssekretariatets afgørelser. Altså at mange kommunale service- og miljømål er blevet underkendt. Nogle med den begrundelse at der er tale om 'gamle' mål fra perioden 2003 til 2005, siger udvalgsformand i KL, borgmester Martin Damm (V) til dknyt:

- Denne begrundelse må man undre sig over, da mange mål jo er nogle, der først kan opnås over flere årtier - som god badevandskvalitet, grundvandsbeskyttelse og innovative klimatilpasningsløsninger.

- Derfor er vi også glade for, at det nævnes i Regeringsgrundlaget, at man vil sikre at vandselskaberne skal kunne medvirke til at løse de problemer, der er udløbere af klimaforandringer.