Valgplakater på arbejdsvogn på mark er ok

KORT NYT13. OKT 2021 9.18

TEMA: KV21

FAXE: I går kunne vi fortælle, at Nordfyns Kommune i første omgang havde vejledt forkert og for tidligt givet kandidater lov til at hænge valgbannere op i det åbne land - fx på halmballer. Flere måtte så hive bannere ned igen, så kommunen igen følger naturbeskyttelsesloven - og venter til 23. oktober med at tillade permanente bannere i det åbne land. 

Nu oplyser TV2 Øst, hvordan en kandidat, byrådspolitikeren i Faxe Erik Rasmussen (V), har fået grønt lys til en fremgangsmåde, der ligner den fra Nordfyn, nemlig at plastre en lang arbejdsvogn på en mark til med sine valgplakater. Forskellen er, at arbejdsvognen er på hjul, ikke er stillet permanent op og dermed kan flyttes. Dermed svarer det til, at man reklamerer på biler, hvilket man længe har set mange gøre over hele landet.

Nu vi snakker valgbannere, så kan Ekstra Bladet fortælle, at S-spidsen i Skive, Peder Christensen, nu ærgrer sig over at have fået stort banner stjålet blot 24 timer efter, at han satte det op. Det samme skete ved KV17 for politikeren, der selv er uddannet politibetjent og nu melder tyveriet til politiet - og bestiller nyt banner. 

ka