Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
Valgforbundene i Køge ommøbleret

Mere samling omkring tre valgforbund denne gang.
25. JAN 2021 15.35
TEMA: KV21

KØGE: Hvor der ved KV17 i Køge var hele fire valgforbund udover to partier, der stillede op alene, bliver der ved KV21 indtil videre blot tre valgforbund med henholdsvis fem, fire og tre partier.

Før jul meldte tre partier K, LA og R, at de nu går sammen med en hensigt om at kunne formidle samarbejde over midten. Det tidligere borgmesterparti De Konservative, der har fire pladser ud af 27, var ved KV17 sammen med DF, mens R var i valgforbund med S-EL-ALT, som de så nu har forladt, uden at komme ind. LA fik en plads i valgforbund med NB, der ikke kom ind.

S-EL-ALT må således undvære De Radikale denne gang, men har til gengæld fået SF, der ved KV17 stod alene, med i et valgforbund i venstre side. S, der med Marie Stærke har borgmesterposten, har ti pladser, SF har tre og EL har en plads, mens ALT ikke er i  byrådet.

Et valgforbund fra KV17 mellem V, der har fem pladser, og Nær-demokratiet, der ikke kom ind, er blevet udvidet med tre små partier: DF, der i dag har to pladser, samt NB og Nær-demokratiet. 

Demokratilisten stod ved KV17 udenfor valgforbund ligesom SF - og kom ikke ind.

Opdateret 26. januar: Før fremgik det, at R kom i byrådet ved KV17. R fik først en plads i august 2020 efter, at tidligere V-spids Mette Jorsø i juni brød med Venstre og senere meldte sig ind i R, som hun nu stiller op for til KV21.

Foto: Marie Stærke (S), Niels Rolskov (EL), Thomas Kielgast (SF) og Peter Kjær Hansen (ALT)