Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
Valgforbund skal samle opdelt borgerlig fløj i Helsingør

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 - i NB i Helsingør, Tønder og Aabenraa og så SF i Frederikshavn
8. DEC 2020 9.30

Ved KV17 var de fem borgerlige partier i Helsingør fordelt på tre valgforbund og så Nye Borgerlige alene, og den situation står til at blive helt ændret til KV21. Helsingør Dagblad oplyser, at V-K-DF-LA-NB denne gang alle går sammen i en valgalliance.

Ved KV17 fik rød blok med S-EL-SF-Lokaldemokraterne 12 mandater, og blå blok med K-V-DF fik 12. Radikale med det 25. mandat valgte at gå med de borgerlige i konstitueringen, så Benedikte Kiær (K) kunne fortsætte som borgmester, men det var altså lige på vippen.

K og DF var i valgforbund og fik henholdsvis ni og to. V fik en plads i valgforbund med den lille liste Frit Demokrati, der ikke kom ind. LA fik ingen plads, men hjalp i en valgalliance R til en plads. NB kom heller ikke ind.

Rundt regnet ville et samlet borgerligt valgforbund have betydet to pladsers forskydning. Ulla Kokfelt er ny spids for NB, som ikke blev inviteret ind i den borgerlige varme sidst, men altså gør det nu. Hun afløser Henrik Malmgreen på den post.

NB har også valgt spids i Aabenraa. Her er tidligere MF for Fremskridtspartiet Jan Købke Christensen spids igen, oplyser JydskeVestkysten.

I nabokommunen Tønder har NB valgt tidligere kandidat for LA, campingpladsejer Allan Svendsen, som spids, oplyser JydskeVestkysten. Han afløser på den post Betina N. Pedersen.

Avisen oplyser endvidere, at NB i Tønder opstiller to tidligere DF'ere, Søren Malchow og Charlotte Gugolka, som i dag er førstesuppleant for DF.

I Frederikshavn er der genvalg til SF-spidsen, sundhedsudvalgsformand Christina Lykke, oplyser Kanal Frederikshavn. Hun er ene SF'er i byrådet, hvor der nu står S på 20 ud af 29 mandater.