Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vælgerne ønsker valg om sundhed

Ny undersøgelse viser, at vælgerne tillægger sundhed allermest vægt, når de skal placere deres kryds ved det kommende folketingsvalg
21. MAR 2011 6.43

Helbredet, pengepungen og jobbet vejer allertungest, når danskerne skal afgøre, hvem der får deres stemme ved det kommende folketingsvalg. Til gengæld spiller folkeskolen, ældreplejen og EU ikke en afgørende rolle for partivalget.

Analyse Danmark har for Ugebrevet A4 spurgt 1.486 vælgere, hvilket emne der betyder mest for dem ved det kommende folketingsvalg. Og her kommer sundhed ind på en klar førsteplads på vælgernes dagsorden. Hele 44 procent af vælgerne vil tage bestik af partiernes sundhedspolitik, når de skal til stemmeurnerne i løbet af 2011.

På en andenplads på vælgernes dagsorden kommer skattepolitikken, som godt hver tredje vælger tillægger stor vægt. Beskæftigelses- og arbejdsmarkedspolitik kommer ind på tredjepladsen. Udlændingepolitik og det offentlige forbrug kommer ind på henholdsvis fjerde- og femtepladsen.

Både valgforskere og politiske kommentatorer er overraskede over, at sundhedspolitikken topper vælgernes dagsorden, mens efterløn, folkeskole og ældrepleje tilsyneladende ikke betyder det helt store, når danskerne skal sætte deres kryds, skriver Ugebrevet.