Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
V-spids i Odsherred melder fra igen af hensyn til sin familie

Find de nyeste valg af spidskandidater til KV21 i SF i Odense, hos SF i Aarhus, der har skiftet opstillingsform. Derudover hos K i Skanderborg, EL i Sønderborg og så en ny lokalliste i Svendborg.
26. JAN 2021 10.04
TEMA: KV21

I Odsherred var Venstre tidligt ude med en ny spids op til KV21. Allerede i november 2018 valgte partiet landbrugsskolelærer Mathias Hansen til at afløse veteranen Morten Egeskov, men nu melder Mathias Hansen alligevel fra, oplyser sn.dk

- Beslutningen har intet med de landspolitiske dønninger i partiet at gøre. Jeg har arbejdet benhårdt igennem de seneste to år, men det har kostet på mange fronter, og min familie har været de helt store tabere de sidste to år, og jeg skylder både mine børn og min kone at fokusere på dem igen, siger han og slår fast, at han bliver siddende i byrådet perioden ud.

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S) er genudpeget som spids. S har 12 ud af 25 pladser i byrådet, V har syv.

I Odense er beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF) ved en urafstemning genvalgt som spids, oplyser Fyens Stiftstidende. Dybro, der er uddannet socialpædagog, har siddet i det S-styrede byråd siden KV09 - i dag i en gruppe på to ud af 29.

I Aarhus er der genvalg til rådmand for Børn og Unge Thomas Medom som spids i SF, oplyser Jyllands-Posten. Han fik med 7.198 næstflest personlige stemmer ved KV17 efter borgmester Jacob Bundsgaard (S) med 39.841 - og foran daværende V-spids Bünyamin Simsek med 5.742, Jette Skive (DF) med 5.058 og daværende K-spids Marc Perera Christensen med 3.341.

SF, der i dag har fire ud af 31 pladser, skifter her opstillingsform fra partiliste til sideordnet opstilling. Det ville ved KV17 have ændret sammensætningen i SF-gruppen, hvor veteranen Jan Ravn Christensen blev overhalet i stemmetal af flere længere nede på listen, men alligevel kom i byrådet i kraft af partilisten.

I Skanderborg er der genvalg til K-spids Thomas Cordtz, oplyser Ugebladet Skanderborg. Campingpladsejeren kom i byrådet første gang ved KV17 og sidder nu i en enmandsgruppe i det S-styrede byråd, hvor V som største oppositionsparti har valgt Jens Szabo som ny spids.

I Sønderborg har Enhedslisten ifølge JydskeVestkysten valgt to spidser - Asger Romme Andersen og Johanna Precht. Ved KV17, hvor Anders Brandt var spids, kom partiet ikke i byrådet.

I Svendborg er en ny lokalliste på banen, oplyser Fyns Amts Avis. Listen stiller med tandlæge H.C. Wulff som spids. Ved KV17 var der i Svendborg fire lister udover de landsdækkende partier, og ingen af dem kom ind: Familielisten, Højre, Svendborg Lokalliste og Tværsocialistisk Liste i Svendborg.