Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

V i København mister mistet mandat igen

KORT NYT25. JAN 2021 8.33

KØBENHAVN: Venstre i Københavns Borgerrepræsentation må endnu engang vinke farvel til det mandat, Marcus Knuth tog med sig, da han skiftede til De Konservative. Da han senere udtrådte, gik mandatet tilbage til partiet og suppleanten Peter Dits Christensen, men nu er han også fortid i V, skriver Berlingske.

Årsagen er byggeriet på Amager Fælled, som Peter Dits Christensen har været imod "før, under og efter" KV17. Han anerkender, at hans parti på tilsvarende vis har været for gennem hele forløbet, men da han trods flere forespørgsler ikke har kunnet få lov at bryde partidisciplinen, har han tager konsekvensen og meldt sig ud for at blive løsgænger.

Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard forklarer nej'et til brud på gruppedisciplinen med, at "det er nødt til at stå fuldstændig klart på rådhuset, at man kan regne med Venstre, at man kan regne med Venstres mandater og de aftaler, der bliver indgået". Peter Dits Christensen opstillede for V ved både KV13 og KV17, begge gange blev han tredjesuppleant.

mk