Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Unge ledige skal arbejde i Sverige

København indgik i fredags et bredt budgetforlig, hvor beskæftigelsespakken 'København i arbejde' bl.a. blev vedtaget
24. MAR 2012 16.55

KØBENHAVN: Københavnske unge skal arbejde for at kunne få kontanthjælp, flere ledige skal have job i Sverige og der skal skabes flere løntilskudspladser i mindre virksomheder.

Det er tre hovedpunkter i en del af den aftale, som budgetforligspartierne i Københavns Kommune indgik i fredags.

Aftalens beskæftigelsesindsats sigter mod at få bugt med den store gruppe arbejdsløse unge, som ifølge Danmarks Statistik er på 12 pct. blandt de 15 til 29-årige. For alle aldersgrupper er det seks pct.

Hele fredag aften forhandlede Københavns byråd om, hvordan de i alt 654 mio. kr., der er tilovers på budgetterne fra sidste år, skal fordeles sammen med 257,4 mio. kr. fra det planlagte salg af selskabet KE Transmission.

- Det er klart, at vi i krisetider ikke kan love job til de alt for mange unge, som går ledige. Men vi kan hjælpe mange unge i job, og vi kan hjælpe resten til at komme tættere på arbejdsmarkedet og ikke blive tabt på gulvet, så de ikke er jobparate, når tiderne bliver bedre. Derfor er jeg glad for at pakken gik igennem, siger overborgmester i København, Frank Jensen (S).

Hovedprioriteten under forhandlingerne var dog renovering af kommunens nedslidte skoler renoveret.

Aftalen blev indgået af et bredt politisk flertal på Rådhuset bestående af de syv partier bag det seneste budgetforlig: S, SF, RV, V, K, DF og LA.

Foto: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/6381558649/sizes/z/in/photostream/