Fx havde de 25-29-årige kommunalt ansatte 14,4 sygedage i løbet af 2010, mens seniorerne på de samme arbejdspladser holdt helbredet højt og kun lagde sig syge 10,7 dage. Med andre ord, var de unge medarbejdere i kommunerne 35 pct. mere syge end de ældste medarbejdere. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Ugebrevet A4 har analyseret.
Ifølge fagforeninger, ungdomsforskere, læger og arbejdsgivere spænder forklaringen på de mange sygedage blandt de unge på alt fra dårlig introduktion til arbejdsmarkedet, stress over at skulle leve op til samfundets forventninger til rendyrket pjæk og slapperkultur.
Unge har et andet sygdomsmønster end ældre, viser tallene fra Danmarks Statistik. Mens seniorerne er mærket af nedslidning og melder sig syge i længere perioder, ser det anderledes ud for de unge. De er kun syge få dage ad gangen, men til gengæld stryger de i sengen flere gange på et år.
Tallene viser også, at sygefraværet for alle er faldet med omkring en tiendedel fra 2007 til 2010. I den private sektor er de unge markant mindre syge, mens de unges sygefravær i kommunerne går langsomt tilbage. I staten går det dog stadig den gale vej. Her stiger de unges sygefravær.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.