Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Uenighed om DLO var på vej ind i Dansk Erhverv eller ej

Efter bruddet: Uanset hvem der har ret - Daginstitutionernes LO eller Frie Børnehaver - så blev en tilnærmelse til brancheorganisationen Dansk Erhverv udslagsgivende for Frie Børnehavers farvel til DLO
30. MAR 2011 13.42

Af Knud Abildtrup

Morgenens nyhed, om at den største medlemsorganisation i paraplyorganisationen DLO, Frie Børnehaver og Fritidshjem, har sagt farvel, dækker tydeligvis over forskellige holdninger til fremtidens arbejde - se debatindlæggene fra de to landsformand, Jens Terp, og Peter Duetoft her på dknyt.

Det er en debat, der både handler om vilje til at indgå kompromisser og til demokratisk opfattelse - og hvor begge formænd bemærkelsesværdigt nok understreger, at det ikke handler om at være mod-, men medspillere til kommunerne.

På dagsordenen eller mandat ti bestyrelsen?
Selve anledningen til udmeldelsen er der delte meninger om de to organisationer imellem. Fre Børnehaver nævner selv tilnærmelsen til Dansk Erhverv som problem.

Sekretariatschef Morten Kyst fra DLOskriver til dknyt: 'Jeg er helt uforstående overfor sammensætningen af det faktum, at FBF har meldt sig ud af DLO - og at FBF  'siger nej til at indmelde det selvejende område i DE', al den stund at det ikke har været på dagsordenen i DLO at/om vi skulle indmelde os i DE.

Den erklæring har Jens Terp fra FBF dog en helt anden opfattelse af og skriver til dknyt:

'Undrer mig at referenten, Morten Kyst, fra seneste bestyrelsesmøde ikke kan huske, at bestyrelsen gav mandat til formandskabet om at undersøge muligheden for indmeldelse i Dansk Erhverv. Det har i øvrigt været et tema de sidste to år blandt nogle af paraplyerne. Formanden for DLO støttede forslaget.'

Chef for offentlig-privat samarbejde i Dansk Erhverv, Marie Louise Løvengreen Rasmussen, undrer sig lidt og finder FBF's reaktion lidt voldsom: - Der har knap nok været nogen kontakt eller dialog mellem DLO og Dansk Erhverv om den sag.


Frie Børnehaver og Fritidshjem har 450 selvejende daginstitutioner, puljeordninger og private institutioner tilknyttet.

Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) er interesseorganisation for bestyrelser og forældrebestyrelser i knap 1300 daginstitutioner - primært selvejende, men også private og kommunale. (Før FBF's farvel)

Dansk Erhverv har Menighedernes Daginstitutioner som medlem - og dertil omkring 40 private institutioner som enkeltmedlemmer.

 

Foto: http://www.flickr.com/photos/phalinn/with/2871697045/