DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Udvalgsformand forlader SF og bliver løsgænger

KORT NYT31. JAN 2021 10.17

SLAGELSE: Helle Blak, der er byrådsmedlem for SF og udvalgsformand for børne- og ungeudvalget i Slagelse, melder sig ud af partiet og bliver løsgænger frem til valget, skriver Sjællandske. Det sker blandt andet på grund af knas i samarbejdet med partiets spidskandidat Jørgen Grüner.

Helle Blak meldte sig ind i SF i 2015, da hun forlod Socialdemokratiet. Denne gang bliver hun løsgænger, når hun forlader SF. Det er særligt SF's beslutning om at gå sammen med Venstre i budgetforhandlingerne sidste år, der har fået Helle Blak til at melde sig ud. Her endte SF med at slå pjalterne sammen med Venstre om et budgetforslag i opposition til Socialdemokraterne, som SF ellers konstituerede sig med ved seneste valg med støtte til borgmester John Dyrby Paulsen (S).

- Det er helt fint, vi står uden for budgetaftalen, det kan jeg godt bakke op om. Men jeg kunne ikke bakke op om, at vi skulle lave et tæt samarbejde – nærmest en forlovelse med Venstre – fordi der er et værdigrundlag, der ligger meget fjernt for mig. Jeg synes, vi i SF er blevet udnyttet af Venstre, og det kan jeg ikke være med til, siger hun til TV2 Øst.

eo