KØBENHAVN: En social- eller sundhedsmedarbejder, der udviser omsorg, medmenneskelighed og respekt over for de socialt udsatte, og som møder den udsatte med en åben ligeværdig kommunikation. Det er blot nogle af de værdier, som ifølge rapporten 'Fælles Værdier', skal sikre, at socialt udsatte føler sig anerkendte, når de henvender sig til social- og sundhedssystemet. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Social- og Integrationsministeriet står bag rapporten.
Baggrunden for rapporten er, at mange socialt udsatte oplever kontakten til social- og sundhedssystemet negativt. Dette får nogle udsatte til at vende systemerne ryggen, og derved risikerer de, at de ikke får den hjælp og støtte, de har behov for. Derfor har Rådet for Socialt Udsatte anbefalet, at der formuleres fælles værdier for det sociale og sundhedsmæssige arbejde med socialt udsatte.
I rapporten giver dr.scient.soc. Søren Juul og chefkonsulent Erik Riiskjær deres bud på, hvilke værdier der bør være styrende for et anerkendende og respektfuldt møde med socialt udsatte. Forfatterne fremhæver blandt andet følgende nøgleord:
• fokus på borgerens rettigheder
• ægte og ærlig information
• reelle muligheder for medinddragelse
• at der handles i fortrolighed og så vidt muligt i fælles forståelse med borgeren
• værdsættelse og synliggørelse af borgerens perspektiver
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.