Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Udenlandske hjemløse fortsat et stort problem for hovedstaden

Overborgmester Frank Jensen opfordrer nu regeringen til at finde nye løsninger på problematikken omkring udenlandske hjemløse, efter at 14 romaer har fået annulleret deres udvisninger. En annullering, der ikke kommer bag på Frank Jensen

KØBENHAVN: Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er ikke overrasket over, at Integrationsministeriet må annullere udvisningen af 14 romaer, der sidste år blev anholdt i en politiaktion på Amager og udvist administrativt af Udlændingeservice:

- Det er naturligvis pinligt for regeringen, at man på den måde må underkende sine egne afgørelser et år efter. Men det kan ikke undre nogen, at mindre forseelser – som at opholde sig ulovligt i en lagerbygning – ikke er tilstrækkeligt til at udvise EU-borgere af landet. Og vi er nødt til at følge lovgivningen og EU-reglerne, siger overborgmester Frank Jensen.

Overborgmesteren mener dog ikke, at det bør give Københavns Politi anledning til at lade udenlandske hjemløse, der bryder ind i lagerbygninger eller kolonihavehuse, eller som forstyrrer den offentlige orden, være i fred.

- Det bør ikke være afgørende, om man kan udvises eller ej. Hvis man foretager sig noget ulovligt, som samtidig skaber stor utryghed for andre mennesker i byen, skal politiet skride ind. Det vil have en præventiv effekt, hvis man ikke har frit spil som tigger eller småkriminel i København. Samtidig må det være muligt for politiet at efterforske nogle af de større sager om for eksempel gentagne indbrud i kolonihavehuse, der reelt kan danne grundlag for udvisninger, hvis de er begået af udlændinge, påpeger Frank Jensen.

Mere handling
Han efterlyser en mere grundlæggende handling fra regeringen end sidste års forsøg på en snuptagsløsning.

- Jeg har længe konfronteret både integrationsministeren, justitsministeren og socialministeren med det paradoks, at EUborgere har ret til at opholde sig i Danmark, men ikke har ret til at få nogen som helst form for offentlig hjælp. Det er årsagen til, at vi oplever et stigende antal udenlandske hjemløse i København.

- Nogle af dem lever som subsistensløse og begår småkriminalitet. Det er åbenbart ikke tilstrækkeligt til en udvisning, men det er ubehageligt for københavnerne og utiltalende for byens gæster. Derfor må Udlændingeservice, Rigspolitiet, Justitsministeriet og Integrationsministeriet, der nu endelig sætter sig sammen, hurtigt komme op med nogle løsninger, slutter Frank Jensen.

mou