DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Udbud.dk skal samle alle offentlige udbud

Ny portal skal fremme konkurrencen om de offentlige opgaver
30. MAR 2012 11.53

Med den nye portal www.udbud.dk samles alle offentlige udbud i Danmark nu på ét sted, oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet.

Dermed bliver det lettere for virksomheder at få et hurtigt overblik over, hvad der udbydes af offentlige opgaver, og det bliver lettere for ordregivere at udbyde opgaver.

Samtidig understøtter portalen, at annoncering af udbud fremover foregår digitalt. Det gør udbudsprocessen mere effektiv og reducerer omkostningerne for både virksomheder og myndigheder.

Portalen indeholder også en kontaktfunktion for små og mellemstore virksomheder, der gør det lettere for dem at finde relevante partnere til at indgå i konsortier med og i fællesskab byde på de udbudte opgaver.

Fra den 1. april 2012 får alle danske myndigheder pligt til at annoncere indkøb efter tilbudslovens annonceringspligt på www.udbud.dk. Portalen rummer både nationale udbud og danske EU-udbud. Statens indkøbsplaner vil også være at finde på portalen, ligesom kommuner og regioner kan vælge at offentliggøre deres fremtidige planer for indkøb. Udover det lovpligtige indhold kan myndigheder bruge den nye portal til at annoncere mindre udbud og licitationer af bygge- og anlægsopgaver.

ka