Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tyve hærger genbrugspladser

Genbrugspladser omkring Køge er plaget af tyve, der stjæler metal og elektronik om natten
KORT NYT27. JUL 2011 15.08

KØGE: Ledninger med kostbart kobber, batterier og kasserede fjernsyn er blandt de ting, der ofte forsvinder fra Køges genbrugspladser i nattens mulm og mørke.

- Det sker i hvert fald en gang om ugen, at de klipper hul i hegnet eller simpelthen hopper over - det kommer lidt an på, hvad de er efter, siger Finn Kjær der er genbrugschef hos Kara/Noveren, der driver genbrugspladserne i Køge og Bjæverskov til  Dagbladet Roskilde.

Han fortæller, at den gode pris på et kilo kobber i øjeblikket får mange tyve til at kigge efter ledninger, mens der også forsvinder meget elektronik som computere og fjernsyn

Finn Kjær fortæller, hvordan mange af indbrudene, i følge deres erfaringer, bliver begået af udlændinge, fra østlandene, der er taget på "indkøbstur" til Danmark og tager de brugte ting med hjem. Det er også politiets erfaring.

På genbrugspladserne gør man en stor indsats med bl.a. skjult overvågning for at forhindre tyveriet, men det er svært at dæmme op for. Og tyverierne risikerer at undergrav genbrugspladsernes økonomi.

- Sådan noget som materialerne i kabler og batterier er den eneste indtægtskilde vi har, så når de forsvinder så er vi nødt til at sende en større regning til kommunen for driften af genbrugspladserne og dermed ender det i sidste ende med at blive dyrere for borgerne at komme af med affaldet, siger Finn Kjær.

krn