Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Nakskov Fjord.
Foto: Steffen Stamp

Skal op på samme niveau som resten af landet:
Turismeindsatsen på Sjælland og øerne skal styrkes

Ny plan for udvikling af lystbådehavne, mere outdoor-turisme og styrket samarbejde mellem transport og turisme.
2. SEP 2020 12.10

SJÆLLAND: Sjælland og øerne har ikke oplevet den samme vækst i turismen som resten af landet de seneste år. På trods af, at Sjælland og øerne rummer den største koncentration af sommerhuse og har en attraktiv placering tæt på København, står regionen kun for ti pct. af omsætningen inden for kyst- og naturturismen.

Sådan lyder det fra foreningen Realdania, som står bag en ny udviklingsplan for Sjælland og øerne  sammen med 17 sjællandske kommuner, turismeorganisationerne på Sjælland og øerne og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Planen skal nu forløse det uindfriede potentiale til gavn for både borgere og besøgende og øge turismeomsætningen til samlet set 15 mia. kr. i 2025. Det er en stigning på i alt to mia. kr. sammenlignet med i dag. 

21 ideer 

Planen indeholder en fokuseret prioritering af 21 konkrete ideer fordelt på fem indsatsområder – herunder udvikling af lystbådehavne, forretningsudvikling af mere outdoor-turisme og styrket samarbejde mellem transport og turisme. Udviklingen skal koncentreres i stærke turismemæssige kraftcentre, og sammenhængen mellem hovedstaden og det øvrige Sjælland og øerne skal styrkes. Derudover skal oplevelsesværdien øges i form af kultur- og naturoplevelser i regionen.

Investeringer i nye samt opgradering af eksisterende overnatningssteder skal ske ud fra principper om bæredygtig udvikling, både når det gælder klimahensyn og økonomi. Samtidig skal en styrket markedsføringsindsats både i og uden for højsæsonen øge kendskabet til Sjælland og øerne som destination. 

Udviklingsplanen fremhæver desuden en række oplevelsestilbud på Sjælland og øerne, der i dag viser vejen, heriblandt udvikling af Camønoen og Dark Sky på Møn, Camp Adventures Skovtårnet, Dragsholm Slot og Holmegaard Værk.

ka